Yvonne van der Zalm

Bedrijfstrainingen

Bedrijfstrainingen

Trainingen geven binnen het bedrijfsleven is een boeiende uitdaging. Mensen in hun eigen waarden laten, niet willen veranderen, maar inzicht geven hoe je meer kan halen uit je zelf, en tegelijkertijd, op een duurzame wijze, persoonlijke kwaliteiten optimaal kan inzetten, zodat de efficiëntie en opbrengst maximeert, en de medewerkers met plezier zichzelf zullen inzetten. Medewerkers zijn het potentieel, en de kern, om een bedrijf te laten groeien, en bloeien. Om deze processen te mogen faciliteren, is een leuke, en dankbare taak. Inzicht is voor mensen een motor voor daadwerkelijke blijvende verandering en/of vernieuwing. Ik houd tijdens de bedrijfstrainingen mensen een spiegel voor, zodat belemmerende overtuigingen en patronen zichtbaar worden. Na inzicht volgt verandering en groei. Door de persoonlijke Touch, en werken vanuit gelijkwaardigheid, komt er altijd een stroom opgang. Gemotiveerde mensen, die met nieuwe inzichten, samen het verschil gaan maken.

Of de trainingen in de Zorgsector plaatsvinden, of binnen commercieel duurzame ondernemingen of schoolinstellingen of opleidingsinstituten, de training wordt op maat gemaakt. Voor mij staat de mens centraal.

Persoonlijke ontwikkeling

De trainingen persoonlijke ontwikkeling helpen mensen volledig tot hun recht te komen. Kwaliteiten van medewerkers zijn niet altijd zichtbaar. Vaak ligt de focus op geld verdienen, carrière en commercieel succes. Mensen gaan voorbij aan zichzelf of zijn zich niet bewust van hun talenten. Als ze de ruimte krijgen hun persoonlijkheid te ontplooien heeft dat een aantoonbare meerwaarde. Voor de organisatie
en voor de medewerker zelf.

Communicatie

Communicatie is contact leggen met elkaar. Overdragen wat je wensen, verwachtingen en gevoelens zijn. Interactie vraagt reflectie op je eigen handelen. Daarnaast is het nodig om feedback te vragen.Zodat het contact soepel verloopt en overkomt zoals je wilt overkomen, je bereikt wat je wilt bereiken. Op een open en vriendelijk manier, in relatie met de ander.

Alle trainingen zijn interactief en ik werk vaak samen met een acteur/actrice.

Klantgericht communiceren

Communiceren is verbinden met de ander. Hoe doe je dat en kan dat op een nog betere wijze? De training is een bewustwordingsproces en vraagt een open houding en de bereidheid om te veranderen. De deelnemers krijgen inzicht in hun persoonlijk functioneren en vergroten hun interne- en externe communicatievaardigheden. training kenmerkt zich door een persoonlijke benadering, vanuit respect voor de eigenheid van elke deelnemer.

Omgaan met agressie

Klanten zijn steeds assertiever. Die mondigheid uit zich soms in ongeduld en boosheid. De vraag is dan hoe je als medewerker kunt voorkomen dat een klant doorslaat in agressiviteit. Daarvoor is het nodig om inzicht te hebben in zowel het gedrag van de andere als je eigen reactie daarop. In deze training leren deelnemers hoe wederzijdse beïnvloeding werkt en experimenteren ze met nieuw gedrag. Het doel is om klanten met meer zelfvertrouwen en plezier te woord te staan.

Interesse in een bedrijfstraining?